ساخت حمام و خدمات عام المنفعه توسط سیّد محمد باقر موسوی اولین امام جمعه شهر نراق

ساخت وبلاگ

آخرین مطالب

امکانات وب

آیت الله سید محمد باقر موسوی فرزند سید هادی مشهور به موسوی همدانی اولین امام جمعه شهر نراق بعد از انقلاب از تاریخ 3 خرداد 1359 لغایت 24 بهمن 1360 به مدت بیست ماه حضور در نراق خدمات شایانی را به سرانجام رسانید .
ایشان طی مدت کوتاه مرتب در حال نویسندگی و در کنار آن مدیریت پیشرفت و آبادانی را با مسئولین ذی ربط پی گیری می کرد .

مرحوم آیت الله سید محمدباقر موسوی همدانی

حسینیّه نراق به سفارش او و توسط معمار استاد حسین بهی بازسازی شد ولی بعدا در اثر عدم رسیدگی تخریب گردید .از ابتدای مهر سال 1359 که جنگ بر ایران تحمیل شد جهاد وی نیز آغاز شد . در اولین اقدامش در فصل ابتدایی دفاع مقدس ستاد امور مهاجرین جنگ را در مسجد حاج شیخ عباس(قمر بنی هاشم) تشکیل داد و حاج حسینعلی محمودی را مسئول آن گذاشت .

برای جنگ زدگان صندوق وام قرض الحسنه درست کرد و مسئولیت آن را بر عهده آقای عزت الله اکبری گذاشت . هفتگی چند جلسه به فرزندانش علی و حسین شریف موسوی از کتاب اخلاقی معراج السعاده علامه حاج ملا احمد نراقی در منزلش تدریس می کرد . این منزل موسوم به خانه آقا اکنون تخریب شده و روبروی کاروانسرای بازار می باشد .

معلم و استاد دروس قرآن و عربی دبیرستان حاج عباس معصومی شهر نراق بود و با جوانان دوستی و الفت پیدا می کرد و آنان را به مسایل دینی و مسجد رهنمون می ساخت . تقریبا یکی از اولین افرادی بود که به آموزش و پرورش شهرستان دلیجان و عناصر فرهنگی شهر نراق در خصوص تغییر نام دبیرستان عباس معصومی به نام یکی از شهدا اعتراض نمود و سرانجام نام به حالت اولیه درآمد .
با هماهنگی و مدیریت آقای موسوی با فرمانداری شهرستان دلیجان در زمستان سال ۱۳۵۹ چندین گروه از شهر نراق به پادگان منظریه(۱۹ دی) شهر قم اعزام شدند تا در ارسال مهمات جنگی به سرحدات میهن اسلامی کمک کرده و در مسئله مهم دفاع مقدس شریک باشند .

سال ۱۳۵۹ به کمک آقای موسوی سهمیه تیر آهن برای مردم به نراق داده شد و مسئول توزیع آن را به عهده حاج علی اکبر اکبری فرزند نعمت اله گذاشت . همچنین سهمیه و خرید و فروش گندم را هدایت می کرد و یکی از مسئولین آن را محمد رضا رمضانی(شهید) گذاشت .
اولین فروشگاه تعاونی شهر نراق بعد انقلاب در سال ۱۳۵۹ توسط آقای موسوی در مغازه فعلی حاج سید احمد موسویان در میدان شهر راه اندازی و آقایان : سید احمد باشی ، غلامحسین رزاقی و کاظم رمضانی را مسئول فروش اجناس ارزان قیمت فروشگاه انتخاب نمود .

دارالایتام قم را راه اندازی کرد و در شهر نراق نیز یتیمان را مساعدت می کرد .
خودش یاور بسیجیان بود و دو فرزندش حسین و علی نیز از اعضای بسیج نراق بودند و همچنین مساعدت های بی دریغ به جبهه های جنگ داشت . وی از یاوران نزدیک شهید نواب صفوی بود و خاطرات زیادی از ایشان نقل می کرد .

سید محمدباقر موسوی همدانی (1304-1379)، از مجتهدین و محققین و مدرسان حوزه علمیه در دوران معاصر است. علاوه بر خدمات شایانی که داشت ، نویسنده چندین کتاب می باشد . از جمله آثار وی می توان به ترجمه چهل جلدی «تفسیرالمیزان» تألیف علامه طباطبائی اشاره کرد . ترجمه کتاب تفسیر المیزان را در پایین ترین مکان مسجد جامع شهر نراق بر روی ورق های چکنویس می نوشت تا بعد تایپ شود .

همان نقطه نیز به سوالات شرعی مردم و رفع مشکلات آنان همت می گماشت . کمتر در صدر مسجد جلوس می کرد مگر اینکه برای وعظ و خطابه بالا برود .

دستخط حجت الاسلام سید محمد باقر  موسوی همدانی اولین امام جمعه فقید شهر نراق که تیر و مرداد سال 1359 در خصوص ساخت حمام عمومی شهر نراق به استانداری استان مرکزی به مرکزیت اراک نامه ارسال نموده است :

باسمه تعالی
مدیریت محترم دفتر فنی استانداری استان اراک
پس از اهداء سلام ، همانطور که علی القاعده مهندسین محترم و خصوصاً جناب مهندس صهبا باستحضار رسانیده اند از اول تیرماه سال جاری اعتباری جهت ساختن یکباب حمام در شهرستان نراق از اعتبار یکروز نفت در اعتبار این شهرستان قرار گرفت تا بفرموده مهندسین اعزامی به محل تحت نظارت نماینده امام و شهرداری نراق بمصرف برسد .
تا اواخر تیرماه چندین بار در مورد اینکه این ساختمان بدست چه کسی انجام شود با مهندس صهبا که نظارت این پروژه را بعهده دارند مشورت شد و چون در منطقه شخص و یا شرکتی که مورد اعتماد باشد نبود سرانجام متوسل به آیت الله بهاء الدینی(سیّد رضا بهاءالدینی) که در جناب حاج حسین بهی معمار باسابقه نفوذ داشت ایشان را برای انجام این کار راضی سازد .
چون در سال های قبل هم معمار نامبرده در نراق و محلات و دلیجان کارهائی انجام داده بود و همه مردم نسبت به وی و خود اینجانب نسبت به آقای بهاء الدینی اعتماد داشتم و سرانجام توانستیم وی را به انجام این کار راضی سازیم .
و مجلسی در حضور آیت الله نامبرده (بهاءالدینی) که مورد توجه خاص امام(آیت اله سید روح اله خمینی رحمت اله علیه)هستند و در حضور مهندسین محترم استانداری و معتمدین محل منعقد نموده قراردادی بدین منوال منعقد گردید که پیمانکار نامبرده(حاج حسین بهی) از بیمه و مالیات معاف باشد .

مهندسین محترم هم نیز فرمودند چون بودجه این حمام از پول نفت است تنها قیدش این است زیر نظر نماینده امام‌ مصرف شود و مشمول محاسبات ذیحسابی نیست ، بنده نیز به این سخن اعتماد نموده مسئولیت را گردن گرفتم و با اینکه کار شخصی بنده نویسندگی و ترجمه تفسیر المیزان است و برای آن اهمیت بسیاری قائلم این کار را کنار گذاشته به نظارت در ساختمان حمام و نیز کانال زیرزمینی فاضلاب آن بطول چهار صد متر که به یک مُقنی مورد اعتماد و بمبلغ بسیار نازل کنترات داده بودم و نیز به نظارت در کار ساختمان اداره مخابرات(اداره مخابرات نراق) پرداختم .
و معمار هم همچنان مشغول بود و به تصدیق مهندس صهبا و مهندس منظوری و سایرین کار را بنحوی انجام داد که در منطقه بی نظیر و یا حد اقل کم نظیر است و من برای گرفتن قسط پنجم وی به استانداری مراجعه نمودم آقای غیاثی اظهار داشتند که باید مالیات و بیمه‌ و سپرده را بپردازد .
در مراجعت(به نراق) جریان را به معمار(حاج حسین بهی) گفتم ایشان بلادرنگ ‌کار را تعطیل کردند ، با در نظر گرفتن سردی منطقه واحتیاج مردم به حمام و رو به خرابی رفتن ساختمان ناتمام و نیز با گرفتن ضمانت شرعی اینجانب و مهندسین دستور فرمائید تتمه حساب معمار را بپردازند .چون اینجانب بُنیه مالی آنچنان که از عهده این ضمانت برآیم ندارم .
مستدعی است جریان را با وزیر کشور در میان بگذارید که مسلماً ایشان راضی به ناراحتی اینجانب نمی شوند و راه حلّی ارائه می دهند .

سید محمد باقر موسوی همدانی(اولین امام جمعه بعد از انقلاب شهر نراق)

                      محمود مرادی                                            سید مجتبی غفاری
سایت سلحشوران شهر نراق از جناب آقای محمود مرادی به واسطه در اختیار گذاردن تصویر این نامه و از استاد سید مجتبی غفاری به جهت بازخوانی سند سپاس گزاریم .

شهدای شهریور ماه شهر مذهبی نراق...
ما را در سایت شهدای شهریور ماه شهر مذهبی نراق دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : msalahshorannaraghg بازدید : 242 تاريخ : يکشنبه 1 تير 1399 ساعت: 0:47