جاپِلَق بهشت آشنا برای نراقی ها در اشعار ملا ابوالقاسم نراقی

ساخت وبلاگ

آخرین مطالب

امکانات وب

خط و کمال و عِلم که خروار گوهر است
یک جو نمی خرند به بازار جاپِلَق

مردم سختکوش نراق رابطه دیرینه ای با منطقه جاپلق داشته اند . بر این اساس شاعر فکاهی سَرا ملا ابوالقاسم نراقی فرزند ملا عبدالکریم ابن ملا عبدالمبین مُتَخلص به شَعرا برای این منطقه قطعه ای سروده که یک بیت آن عنوان شد و حتی بعضی ها به اشتباه به گونه ای دیگر بیان داشته اند :

عقل و خِرَد که هر دو گوهرند
یک جو نمی خرند به بازار جاپلق

بیشترین ارتباط موضوع معیشت و اقتصادی بوده است . کارگرانی وجود داشتند که از نراق به جاپلق عزیمت نموده و به درو و چیدن محصولات مزارع مشغول شده و مزد خوبی دریافت می کردند .  

در نامه ها و اسناد قدیم نراق ؛ مالکین ؛ خوانین و متمولین و خصوصا تاجرهای نراق در منطقه چاپلق سرمایه گذاری داشته و خیر و بهره می جسته اند .
 در اثر این تردد و زندگی موقت بعضی از نراقی ها طی یک قرن قبل به صورت دائم ساکن منطقه چاپلق بود .

آ نصراله و میرزا محمود فروغی فرزندان ملا اسماعیل ابن ملا لطفی از جمله خانواده هایی هستند که همچنان رگ و ریشه شان در جاپلق وجود دارد و به فروغی های نراق مشهور هستند که قریب یکصد نفر جمعیت را شامل می شوند .

جاپلق ، نام سرزمین باستانی که در محدوده شهرهای شازند، ملایر، بروجرد ، ازنا و الیگودرز واقع و بخشی از عراق عجم محسوب می شده است . مردم جاپلق از زمان‌های کهن کشاورز پیشه بوده و به واسطه همین حرفه ، انسان های آرام و صبور و با کمالاتی هستند.


 

شهدای شهریور ماه شهر مذهبی نراق...
ما را در سایت شهدای شهریور ماه شهر مذهبی نراق دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : msalahshorannaraghg بازدید : 201 تاريخ : دوشنبه 20 آبان 1398 ساعت: 11:40