دکتر مزدک قجری نراقی دانشمندی در بین نخبه های علمی جهان

ساخت وبلاگ

آخرین مطالب

امکانات وب

به گزارش سایت سلحشوران شهر نراق ؛ مرداد 1396 در اقامتگاه بوم گردی خانه نخجیر شهر تاریخی نراق با چهره ی 38 ساله آشنا شدم که همراه با خانواده در زادگاه پدری لحظات شاد و مفرحی را سپری می کردند .


اقامتگاه بوم گردی خانه نخجیر شهر تاریخی نراق

در همان لحظه اول آشنایی وقار و نجابت همراه با دانش او هویدا گشت . چون فرصت ملاقات محدود بود کارت ویزیت خویش را ارائه کرد که نام مزدک قجری روی آن نقش بسته بود .

دکتر مزدک قجری

مقرر شد پس از بازگشت به لندن انگلستان از طریق فضای مجازی ارتباط برقرار گردد و از این فرصت استفاده شد و از ایشان خواستم تا رزومه فعالیت خویش را ارسال نماید تا شخصیت این نخبه علمی جهان به افکار عمومی بیشتر معرفی گردد :
اینجانب مزدک قجری اسفند 1358 در تهران متولد شدم و از سه سالگی در باغستان کرج سکونت داشتم .

مرحوم کربلایی قاسم قجری                  مرحومه طلعت قجری

پدرم محمد قجری فرزند حسین کربلایی قاسم و مادر بزرگم بانو طلعت قجری فرزند علی هستند که در شهر نراق از توابع دلیجان استان مرکزی از افراد سرشناس وخوشنام بوده اند و پدرم در باغستان کرج به خاطر کارهای عمرانی و مردمی که انجام داده از شهرت و اعتبار برخوردار است. مادرم خانم علایی اهل اراک می باشد .

سرهنگ محمد قجری

پدر و مادرم الگوهای مهمی در زندگی من هستند . مادرم همیشه گوش شنوایی برای حرف های من داشته و به من درس صبوری یاد داده و از پدرم نظم، پشتکار و درستکاری را یاد گرفتم.

دوره ابتدایی را در دبستان جابر انصاری گذراندم و سال پنجم ابتدایی را در مدرسه غیر انتفاعی تازه تاسیس سروش به مدیریت مرد نازنین آقای آقا حسن روحانی گذراندم . یکی از طرفه های این دوره برای من یادگیری خط خوش بود که به کوشش و حمایت آقای روحانی حاصل شد.

دوره متوسطه را در مدرسه غیر انتفاعی صدرا در مهرشهر کرج گذراندم و به اصرار خودم برای دوره دبیرستان وارد مدرسه نمونه مردمی رجایی شهر کرج شدم.
سال ۱۳۷۷ با رتبه ۲۶۳ در رشته مهندسی مکانیک وارد دانشگاه صنعتی امیرکبیر شدم . در کل نیم ساعت کلاس کنکور رفتم که آموزنده بود زیرا متوجه شدم آنچه در این کلاس ها تدریس می شود ارتباطی با کنکور ندارد .
به جای کلاس کنکور از سال ۱۳۷۵ به کلاس موسیقی رفتم و نزد استاد هوشنگ فراهانی ساز سه تار را فراگرفتم و ردیف میرزا عبدالله به همراه تعداد زیادی از قطعات موسیقی ملی را نزد ایشان نواختم.

دوره کارشناسی را با رتبه اول میان حدود ۱۲۰ دانشجو به پایان رساندم و با رتبه ۷۷ وارد دوره کارشناسی ارشد در رشته مکانیک جامدات دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران شدم و این دوره را نیز با موفقیت به پایان رساندم.
در سال ۱۳۸۲ در شرکت خودروسازی استام صنعت به عنوان مهندس طراح مشغول به کار شدم که مهمترین دستاورد آن آشنایی با همسرم بود که در حال حاضر صاحب دو فرزند می باشیم .
به سبب انجام خدمت سربازی مجبور به ترک کار شدم که البته این موضوع سبب خیری شد تا به شرکت مهندسان مشاور سازه در صنعت نفت و گاز بپیوندم . از افتخارات بنده در این دوره همکاری با بهترین مهندسان ایرانی بود. خدمت سربازی و کار در صنعت من را مصمم کرد تا در مقطع دکترا به تحصیل ادامه دهم .

یکی از فعالیت های ورزشی مورد علاقه من کوهنوردی است که به دلیل شرایط جغرافیایی محل زندگی چند سالی است از آن دور افتاده ام . اتفاقا موقعیت جغرافیایی شهرک باغستان که در دامنه های البرز واقع شده و علاقه پدرم به کوهنوردی مشوق های اصلی من برای کوهنوردی بودند. اولین بار در سن ۱۶ سالگی به همراه پدرم قدم بر بام ایران عزیز دماوند گذاشتم و بعد از آن افتخار فتح سبلان (سومین قله مرتفع ایران) نصیبم شد. در دوره دانشگاه به همراه دوستانم گروه کوهنوردی تازه تاسیس دانشکده مکانیک را سر پا نگاه داشتیم. از افتخارات من در این دوره فتح چندین قله ایران و از جمله چهار بار فتح دماوند از جبهه های مختلف (شمالی، شمال شرقی و جنوبی) بود.

سال ۱۳۸۶ از امپریال کالج لندن برای دوره دکترا به همراه بورس کامل تحصیلی شامل هزینه تحصیل، زندگی و سفر پذیرش گرفتم . امپریال کالج لندن یکی از معتبرترین موسسات آموزش عالی جهان در زمینه‌های مهندسی، علوم پزشکی و اقتصاد است . امپریال کالج لندن بر اساس رتبه بندی تایمز هشتمین دانشگاه برتر جهان است .
در دوره دکترا افتخار همکاری با برجسته ترین دانشمندان در زمینه بیومکانیک آسیب مغزی را داشتم . زمینه تحقیق من تدوین استاندارد جدید برای آزمایش ایمنی کلاه ایمنی بود. به خاطر روش نوینی که تدوین کردم در سال ۱۳۸۹ جایزه محقق جوان را از انجمن بین المللی تحقیقاتی بیومکانیک آسیب دریافت کردم . پس از سه سال پروژه دکترایم را با موفقیت به پایان رساندم که حاصل آن چندین مقاله تحقیقاتی و یک روش بهینه آزمایش ضربه کلاه ایمنی بود .

پس از دوره دکترا روی سه پروژه متفاوت به عنوان محقق فوق دکترا کار کردم که دستاورد آنها تدوین مدل جدیدی برای پیش بینی آغاز و رشد تَرَک در مواد غیر ایزوتروپیک مثل استخوان و سرامیک، تدوین روش جدیدی برای بازسازی نیروی ضربه در سازه های کامپوزیتی مثل بدنه هواپیما و طراحی و بهینه سازی بدنه کامپوزیتی هواپیما برای بار ضربه ای و کمانش (علم مقاومت مصالح) بود .
سال 1392 موفق به دریافت بودجه تحقیقاتی برای تحقیق مستقل بر آسیب مغزی شدم . آسیب مغزی در اثر بار ضربه ای اولین عامل مرگ و ناتوانی افراد زیر ۴۰ سال است و کار من بر پیش بینی نیروهای مکانیکی در مغز در حین ضربه به سَر متمرکز شد. در این تحقیق همکاری تنگاتنگی با دانشمندان بخش علوم مغزی امپریال کالج لندن داشتم و نتیجه آن تدوین یک مدل محاسباتی آسیب مغزی بود . با این مدل انواع مختلف آسیب مغزی را پیش بینی کردیم که با اطلاعاتی که از تصویربرداری از بیماران آسیب مغزی در دست داشتیم همخوانی داشت. یکی از نتایج این کار چاپ مقاله ای در مجله معتبر مغز شد که به عنوان انتخاب سردبیر بطور رایگان در اختیار علاقه مندان قرار گرفت .

سال 1394 به عنوان استادیار در دانشکده تازه تاسیس طراحی مهندسی در امپریال کالج لندن مشغول به کار شدم . هم اکنون راهنمایی پنج دانشجوی دکترا را بر عهده دارم که هر یک بر موضوعی مربوط به آسیب مغزی کار می کنند، مثل پیش بینی خونریزی مغزی در اثر ضربه و طراحی کلاه ایمنی برای پیش گیری از آن و طراحی برنامه ای هوشمند جهت پیش بینی آسیب مغزی با استفاده از سنسورهای نصب شده در خودرو.
در حال حاضر عضو انجمن مهندسان مکانیک (مهندس چارتر)، کمیته محافظت سَر موسسه استاندارد بریتانیا و موسسه استاندارد بین المللی هستم. یکی از فعالیت های اخیر ما کار بر روی یک استاندارد جدید برای آزمایش کلاه ایمنی است که در آن برای اولین بار شتاب و سرعت چرخشی سَر به عنوان معیار آسیب مغزی معرفی شده است. سَر و گردن از موضوعات مورد علاقه بنده است و در همین زمینه من و یکی از دانشجویانم یک گردن مصنوعی قابل تولید با روش پرینت سه بعدی اختراع کرده ایم که کاربرد آن ایجاد شرایط مناسب تر در آزمایش های ضربه به سَر می باشد .

عضویت در هیات علمی افتخار تدریس را هم نصیب من کرد ، یکی از کارهایی که عمیقا از آن لذت می برم . پس از گذراندن یک دوره یادگیری و تدریس، به عضویت آکادمی علوم تکمیلی بریتانیا درآمدم . در درسهایی که ارایه کرده ام رضایتمندی دانشجویان بسیار بالا بوده (امتیاز ۴.۷ و ۴.۹ از ۵ که بالاترین امتیاز از زمان تاسیس دانشکده بوده است) .
روش تدریس من به جای استاد محوری دانشجو محور است . در این روش آغاز طراحی درس، تدوین خروجی های یادگیری است یعنی توانمندی هایی که دانشجو تا پایان درس کسب خواهد کرد. چنین رویکردی روش ارایه متناسبی می طلبد. بر خلاف روش های سنتی که استاد متکلم وحده است در این روش دانشجو مهمترین و فعال ترین عضو در فرآیند یادگیری است. یکی از روشهای تدریس استفاده از روش کلاس وارونه است که در آن درس را از طریق فایل تصویری قبل از کلاس ارایه می کنم و در کلاس به همراه دانشجوها به بحث و حل مساله می پردازیم .

از دیگر نوآوری هایم گنجاندن یک آزمایشگاه در فضای باز برای دانشجویان است . آزمایشگاه منجنیق، که یکی از موفق ترین آزمایشگاه ها از لحاظ کیفیت و تجربه یادگیری و البته دارای جذابیت می باشد .
توجه علاقمندان را به یکی از مقالات ترجمه شده دانشمند نراقی دکتر مزدک قجری در بنیان نیوز(پایگاه اطلاع رسانی سلول های بنیادی ایران) که شنبه تاریخ 20 خرداد 1396 منتشر و در اینترنت قابل دسترس است جلب می کنیم :
مدل سازی سه بعدی نحوه ضایعه مغزی پیش آمده برای یک فوتبالیست آمریکایی
محققین توانسته اند آن چه که برای مغز یک فوتبالیست آمریکایی در زمان برخورد با یک بازیکن دیگر اتفاق افتاده است را مدل سازی کنند.

به گزارش بنیان به نقل از medicalxpress، این محققین در کالج سلطنتی لندن، طی مطالعه ای با مدل سازی نحوه رخ دادن این آسیب ورزشی، ارتباط بین آسیب مغزی ترومایی(TBI) و انسفالوپاتی ترومایی مزمن(TBI) را با جزئیات بیشتری بررسی کرده اند. انسفالوپاتی ترومایی مزمن نوعی از زوال عقل(dementia) است که به دلیل ساخته شدن طولانی مدت پروتئین های tau اتفاق می افتد و بافت مغزی رفته رفته تحلیل می رود و سلامتی اش کاهش می یابد. آسیب مغزی ترومایی زمانی اتفاق می افتد که یک نیروی خارجی روی مغز اثر بگذارد. معمولا این افراد در نتیجه رخدادهایی مانند تصادفات یا آسیب های ورزشی دچار چنین عارضه ای می شوند. محققین براین باورند که بین اثر اولیه آسیب مغزی ترومایی و جایی که پروتئین های tau در مغز رسوب می کنند ارتباط وجود دارد.

اینک، محققین در امپریال کالج لندن، چگونگی دفرمه یا بدشکل شدن بافت مغزی ناشی از برخودر دو فوتبالیست آمریکایی را مدل سازی کرده اند. هم چنین آن ها توانسته اند آن چه در زمان زمین خوردن فرد با سر یا تصادف با موتورسیکلت اتفاق می افتد را مدل سازی کنند. آن ها مدل های سه بعدی را بر مبنای داده های مربوط به MRI ی97 بیماری که دچار عارضه آسیب مغزی ترومایی شده بودند و هم چنین بافت مغزی فوتبالیست های آمریکایی که بعد از مرگ آن ها برای آنالیز اهدا شده بود و وجود رسوبات tau‌در مغز آن ها اثبات شده بود، ایجاد کردند. آن ها نشان دادند که در آسیب مغزی ترومایی، نیروی وارده موجب لرزشی در مغز می شود که مشابه با آن چیزی است که در مورد ژله اتفاق می افتد. این فرایند تکانه ای و لرزشی، بافت مغزی دفرمه یا بدشکل می شود و می تواند منجر به پاره شدن عروق خونی یا آسیب دیدن سلول های عصبی شود.
دکتر مزدک قجری نراقی که سرپرست این تیم تحقیقاتی است می گوید ما توانسته ایم لحظات اولیه ای که مغز ژله ای شروع به بدشکل شدن می کند و اثر این تکان ها را شبیه سازی کنیم و در این راه از ترکیب اصول مهندسی و اطلاعات پزشکی استفاده کرده ایم و براین باوریم که این مدل سازی دیدگاه های جدیدی را در مورد آسیب های مغزی ارائه می کند.

سایت سلحشوران شهر نراق از جناب دکتر مزدک قجری و پدر بزرگوارش جناب سرهنگ محمد قجری از بابت همکاری بی شائبه در تهیه رزومه این دانشمند ارزشمند قدردانی می نماید .

شهدای شهریور ماه شهر مذهبی نراق...
ما را در سایت شهدای شهریور ماه شهر مذهبی نراق دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : msalahshorannaraghg بازدید : 216 تاريخ : پنجشنبه 5 بهمن 1396 ساعت: 10:33

خبرنامه