حبیب الله حسنی نراقی روشن دلی مومن و با اخلاق

ساخت وبلاگ

آخرین مطالب

امکانات وب

آقای حبیب اله حسنی سال 1301 شمسی در شهر نراق تولد یافت . پدرش شکرالله حسنی فرزند ... و مادرش زیور رضایی فرزند محمدباقر از مومنین نراق بودند .

مرحوم حبیب الله حسنی

آقای حبیب الله حسنی به طور مادرزادی نابینا بود و بعد یکی از ذاکرین اهل بیت عصمت و طهارت شد . وی ارادت خالصانه به ائمه معصومین و احترام ویژه ای به سالار شهیدان امام حسین(ع) داشت .

در جوانی نزد پدرش در دبّاغ خانه(کارگاهی که در آنجا پوست حیوانات را پاک و پیرایش می‌ دهند) اشتغال داشت . این مکان زیرزمینی در ساختمان قدیمی تعلیمات اساسی پایین تر از میدان نراق بود که به صادرات منطقه ای پوست از نراق مبادرت می ورزیدند . وی انسان شوخ طبع و قبلی پاک داشت ؛ در عوض از آنجایی که هیچ کار خداوند متعال بی حکمت نمی باشد هوش سرشار و حافظه ی قوی داشت.

او پایه ثابت روضه خوانی و مداحی قبل از منبر رفتن روحانیت در مجالس بود. محل زندگی ایشان کوچه شربتی ها بود که روزی دو سه نوبت از این مکان به مسجد جامع می رفت تا در نمازجماعت شرکت کند .
مشارالیه در ماه های رمضان و محرم و سایر مناسبت ها در طول سال خود را به مساجد جامع، بازار و امام حسن مجتبی (ع) می رساند و اغلب زمان ها قبل از منبر رفتن واعظ به روضه خوانی می پرداخت . از جمله اشعاری که ایشان قرائت می کرد عبارت است : :

اوّل سلام بر احمد، دوم به ساقی کوثر
سوم به فاطمه، چهارم به سبزپوش پیمبر
سلام پنجم ما باد به کشتة نیزه و خنجر
ز بعد پنج تن حق، سلام بر همه یک سر
هـمین کــلام بــود امــر واجب مـا
کــه بر حبیب خــدا ختم انبیا صلوات
بــه یـازده پـسران عـلی ابــوطالب
به ماه عارض هر یک، جدا جدا صلوات


از اخلاق بارزش اینکه مشتاق بود اشعاری که استفاده می کرد مستند باشد فلذا بنده محصل مقطع ابتدایی بودم و ایشان به منزل ما می آمد و کتاب خزائن الاشعار را برای او می خواندم که با چند بار خواندن آن ها را حفظ می کرد. اشعاری از جمله :
ای ولی عصر(عج) امام زمان
ای سبب خلقت کون و مکون
ای به ولای تو تولای ما
مهر تو آئینه دل های ما
از چه که تو روی نهان کرده ای
خون بدل پیر و جوان کرده ای


اغلب ایشان قبل از مرثیه خوانی اشعار عرفانی و پند آموز برای نراقی ها می خواند. هوش شایسته او باعث شده بود اشعاری را که از کتاب سعدی و حافظ برایش می خواندم حفظ نماید .

آنچه که در یاد از ایشان مانده شعر مشهوری بود که می خواند :

جانم به فدایت یا ابا عبدالله قربان وفایت یا ابا عبدالله
لعنت به جماعتی که مَنعَت کردند از آب فرات یا اباعبدالله(ع)



مرحومه خانم بتول عظیمی

همسر آقای حسنی به نام مرحومه خانم بتول عظیمی فرزند صفرعلی و صاحب چهار فرزند به اسامی نصرت الله – زهرا - فردوس و منیر حسنی می باشند .

خواهر آقا حبیب الله به نام شوکت حسنی همسر استاد محمد رضایی فرزند علی بود . برادرانش : مرحوم میرزاآقا حسنی سرهنگ و سپس استادیار دانشگاه در امریکا بود . حسینعلی – رحمت الله – فتح الله و ماشاءالله حسنی هستند .

نصرت الله حسنی

دکتر سیما حسنی فرزند میرزاآقا از چهره های مطرح پزشکی در لس آنجلس امریکا و دکتر ولی الله حسنی فرزند حسینعلی از چهره های مطرح پزشکی در تهران برادرزاده های آقا حبیب الله حسنی می باشند .

آقای حبیب الله حسنی نهایتا پس از 80 سال عمر با برکت تاریخ 12 آبان 1381 به دیار باقی شتافت و در وادی السلام شهر نراق خاکسپاری گردید .

 

                                           علی اکبر رضایی                                   ابوالفضل یوسفی

سایت سلحشوران شهر نراق از آقایان علی اکبر رضایی فرزند محمد و ابوالفضل یوسفی فرزند نوروز بابت مساعدت و همکاری در تکمیل این پست کمال تشکر را دارد . 

شهدای شهریور ماه شهر مذهبی نراق...
ما را در سایت شهدای شهریور ماه شهر مذهبی نراق دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : msalahshorannaraghg بازدید : 234 تاريخ : جمعه 24 آذر 1396 ساعت: 22:54